Víkend v martinskom raji...

By Unknown - apríla 21, 2016

Ahojte!

Dnes Vám prinášam trošku netradičnejší článok. Nie som si vlastne istá, či som tu niekedy niečo podobné mala alebo Vám priniesla podobný tip. Konkrétne sa bude jednať o tip na víkend pod Martinskými Hoľami v hoteli Victoria. Keďže som bola extrémne lenivá a šla som si tam hlavne oddýchnuť, tak som foťáky so sebou nebrala a budete sa musieť zmieriť s oficiálnymi fotkami hotela a zľavomatu. Pobyt sme dostali od priateľových rodičov na Vianoce a bol to jeden z najlepších darčekov. O tom ale už nižšie... ;-)

Zdroj: http://www.booking.com/hotel/sk/victoria.sk.html

Hotel sa nachádza priamo v Martine, od centra asi 3 km, takže v krajšom počasí si viete spraviť aj príjemnú, trochu dlhšiu prechádzku. Je zároveň kúsok od lesa, medzi rodinnými domami. Keďže ale bolo škaredé počasie, celkom nám vyhovovalo zdržovať a hlavne v hoteli, čím nám okolie až tak nevadilo.

Zdroj: http://www.booking.com/hotel/sk/victoria.sk.html


Do hotela sme prišli v piatok, niečo po 5. Recepčná nám dala všetky potrebné inštrukcie a šli sme sa ubytovať. Izba bola pekná, dobre zariadená, všetko bolo čisté a nebolo tam veľa "chýb", ktoré si tradične v hoteloch všímame. Možno jedine tenšie steny (vedľa bol párik dôchodcov, ktorý si pomerne nahlas púšťali televíziu a počuli sme celé správy cez stenu) a toaleta, ktorá bola príliš blízko k umyvadlo a tak horšie dostupná. Ako som ale pozerala fotky, tak hotel má aj inak riešené kúpeľne, kde je všetko ok, takže sme asi mali len smolu.. Neboli to každopádne tak závažné problémy, že by nám znechutili náš pobyt alebo nás odradili od ďalších návštev. Musím hotel pochváliť za veľmi rýchlu wifi a aj káblové pripojenie na izbe, to tak často v hoteloch nevídam.

Zdroj: http://www.hotelvictoria.sk/ubytovanie/
Po ubytovaní sme šli na večeru a už sme sa dosť tešili, keďže všade propagujú, že majú gazdovský dvor a domáce produkty. Večera bola dobrá, ale asi sme čakali trošku viac od štvorhviezdičkového hotela. Za to raňajky boli božské! Hotel má aj vlastný chlieb, ktorý by som tu mohla ospievavať ďalšie hodiny. K tomu všetky tie dobroty a mohla by som byť na raňajkách celý deň. Keď sme si v hoteli dávali obed, tiež bol veľmi dobrý. Mali sme cesnakovú polievku a rizoto, ja dokonca s morskými plodmi, ktoré normálne na Slovensku nejedávam, a sláva! Bolo skvelé..

Zdroj: http://www.hotelvictoria.sk
Po večeri sme si šli dať pivo do pivárne, ktorá je v piatky a soboty otvorená. Hotel vyrába vlastné pivo, pri našej návšteve mal v ponuku 4 druhy. Väčšinou nemáme dobrú skúsenosť s domácimi pivami (nie sú tak dobré), ale toto pivo predčilo naše očakávania.. Jediná škoda je, že ho predávajú len v súdkoch (nefľaškujú ho), takže sme nemohli nikomu z našich známych zobrať na ochutnanie trochu ich piva.

Zdroj: http://www.hotelvictoria.sk
Keďže majú do 22 otvorený welness, tak sme ešte stihli fínsku saunu. Boli sme tam takmer samy a oceňujem, že bola pri saunách a bazéne dostupná voda aj citrusy. Po saune Vám taká grepová voda padne veľmi dobre. :-) Všetko bolo čisté a nič nevyzeralo byť zanedbané (čo je väčšinou problém slovenských hotelov či welnesov, ktoré sme doteraz navštívili).

Zdroj: http://www.booking.com/hotel/sk/victoria.sk.html
Keď sa na nás usmialo šťastie a počasie sa trošku zlepšilo, tak sme si spravili prechádzku k Matici slovenskej, ktorá je od hotela približne 2,3 kilometra. Prekvapilo ma priateľove nadšenie, keď mu "došlo" že je Matica vlastne v Martine, tak sme sa s pomocou Waze (Boh žehnaj GPS v mobile!) prešli až k nej, pofotili sme sa a rýchlo sme utekali naspäť, pretože sme mali dohodnutý pivný kúpeľ. A práve tu sa dostávam k najúžasnejšiemu a najlepšiemu, čo som kedy zažila. Prebilo to všetky drobné negatíva hotela, ktoré som už vyššie spomenula a práve kvôli tomuto sa chystáme vrátiť do hotela opäť - pivný kúpeľ. Bez nátlaku sa priznávam, že okrem iného patrím aj k milovníkom piva. Ten pocit, keď sa kúpete v krásnych kadiach, medzi vaňami si môžete načapovať pivo, voda je úžasné teplá a príjemná a ešte na seba natierate kvasnice a chmeľ.. Keď to tak čítam, tak to neznie tak úžasne, aké to skutočne bolo. Záverom sme sa rozhodli, že raz, keď budeme mať dom, tak nepotrebujeme saunu. Stačia nám takéto dve kade a budeme úúúplne spokojní. Ak budete mať možnosť a máte radi pivo, určite to vyskúšajte! Nehovoriac o tom, že chmeľ úžasne vonia a dokáže s pleťou zázraky (pri tých kvasniciach sa trochu treba odosobniť od vône a konzistencie, inak dobré).


Welness pobyty alebo hoteli nevyhľadávame, doteraz to pre nás bolo skôr príjemné plus k iným aktivitám (lyžovaniu či moto výletu). Po zážitku v hoteli Victoria sme sa ale rozhodli, že to vyskúšame znova a do tohto hotela sa určite vrátime znovu!

Spravili ste si v poslednej dobe tiež čas len na seba? Máte radi welness hotely?

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov