SKÚŠAM: I ❤ Makeup - Makeup Geek

By Unknown - augusta 05, 2014

O mojom nákupe britskej kozmetiky od novej značky Makeup Revolution ste si mohli prečítať už tu. V článku som však skôr písala o samotnom nákupe, mojich skúsenostiach s ich eshopom či dodaním. Teraz nastal čas, aby som sa postupne rozpísala aj o jednotlivých produktoch. Keďže od svojho nákupu nepoužívam snáď nič iné, len Makeup Revolution, tak som stihla pomerne skoro a dôkladne vyskúšať všetko, čo som si kúpila. A čím iným by som mala začať ako paletkou očných tieňov. Na paletkách som skutočný závislák a už teraz ich mám doma toľko, že ich veľmi pravdepodobne nemám šancu minúť do konca života. :-)


Paletka prišla zabalená ešte v krabičke. Z jednej strany bol nápis makeup GEEK, rovnaký ako na paletke. A z druhej strany boli všetky tiene, ktoré sa v paletke nachádzajú. Celá paletka stála v prepočte 9,57€, čo je za 36 tieňov podľa mňa veľmi slušné. Kúpiť sa dá tu a už čoskoro by mala mať táto značka zastúpenie aj pre SR a ČR.


Balenie je síce plastové, ale kvalitné. Obal je potiahnutý povrchom, ktorý pri rôznom úhle vyzerá rôzne. Neviem, ako to vysvetliť, fotka preto asi bude lepšia.. :-) Nevidela som však na žiadnej paletke podobný kryt, takže palec hore za kreativitu.



Občas mám ale trochu problém dostať sa k tieňom bez pinetky. Pri páde paletky (áno, už i to sa mi podarilo) to bez problému prežila. V balení sa nachádza aj veľké zrkadielko, ktoré je v celej vrchnej časti paletky, a bohužiaľ aj neužitočné penové štetce, ktoré som rovno vybrala.


Aj keď Makeup Revolution ponúka celkom úspešné klony Naked paletiek, či ďalšie prírodné paletky, ja som chcela aspoň trošku farieb. Aj preto som si vybrala práve túto paletku. Má podľa mňa ideálne rozloženie prírodných a uletenejších očných tieňov. Musím sa priznať, že paletka na prvý pohľad možno pôsobí "nevinne", ale niektoré tiene sú až diabolsky sofistikované..
Vrchný rad paletky obsahuje prevažne bledšie tiene, z ktorých je len jeden matný. Ten matný (prvý zľava) má až tak prirodzenú farbu pokožky, že sa z neho bohužiaľ nedá spraviť swatch. Ale zvykla som si používať ho pod obočie a tam je vidieť, či ho mám alebo nie. Ostatné tiene sú potom s trblietkami a v rôznych podtónoch - ružovej, žltej, fialovej.. Ako je zrejmé aj z fotiek, tiene majú (až na jeden matný) veľmi dobrú pigmentáciu aj výdrž.



Rad číslo 2 už má len samé trblietavé očné tiene a všetky majú dokonalú pigmentáciu a sú zaujímavé. Musím sa však priznať, že môjho srdca šampión je tieň druhý sprava - bledotyrkysová s odleskami do zlatej. Aj keď ho dáte na celé viečko, nepôsobí fádne, pretože pri slnečných lúčoch sa nádherne leskne a mení. Aby ste to však nepochopili zle, všetky tiene sú úplna "pecka". Len hold mám favoritov ako každý človek.. :-)



Rad 3 už má opäť aj jeden matný tieň (prvý zľava), ktorý som si zvykla dávať aj na obočie. Zvyšok je opäť trblietavý. V tomto rade mám hneď obľúbencov dvoch. Prvým obľúbencom je lesklý, mierne našedlý hnedý tieň (druhý zľava). A druhým obľúbencom je posledný tieň, ktorý sa síce tvári, že je čierny, ale nie je - má v sebe krásne veľké fialové trblietky. Asi Vám nemusím hovoriť, že opäť majú všetky tiene dobrú pigmentáciu, to vidíte aj z fotiek... :-)



Rad 4 je už len zavŕšením toho, že Makeup Revolution to s tieňmi (farbami aj pigmentáciou) vie. Matná hnedá aj čierna ma tu proste dostali. Vidíte tú pigmentáciu? To som skutočne nečakala. Asi aj preto, že práve čierna vo väčšine lacnejších paletiek vyzerá skôr ako šedá a má veľmi biednu pigmentáciu. Tu to však neplatí. Podobne ani zelenú z tohto radu som ešte v žiadnej inej paletke (zatiaľ) nevidela..



Paletka je podľa mňa skvele pigmentovaná, tiene sú skvele nakombinované a výdrž s primerom je u väčšiny tieňov (ktoré som už mala na očiach celý deň) 8-9 hodín bez hocijakého problému. Zatiaľ ich používam len s primerom od Make-up Revolution, takže je možné, že s iným podkladom alebo s podkladom určeným napr. priamo pod lesklé tiene, by vydržali ešte dlhšie. Po nejakých 10 hodinách sa už začínajú trochu zlievať, ale pri otvorenom oku to nie je vôbec vidieť.. Myslím si, že za málo peňazí je to veeeeeľmi veľa dobrej a kvalitnej muziky. :-)


Aká je Vaša obľúbená paletka očných tieňov?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov